algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Devers 2.000 alumnes preuniversitaris celebraren a la UIB el Dia d'Europa

Antich destacà la necessitat d'informar els infants per a la nova realitat econòmica

La Universitat balear oferí ahir una imatge poc habitual, en què els estudiants foren substituïts per alumnes de primària i secundària. El motiu? La celebració del Dia d'Europa, traduïda en una gernació d'al·lots i al·lotes "devers 2.000, procedents de 37 col·legis illencs" que reberen diversió i algunes nocions del significat polític i econòmic de la Unió Europea, convidats pel Centre Balears Europa, amb l'ajut de Sa Nostra, el Govern, la UIB i altres entitats.

Pocs prestaren atenció al discurs del qual ahir es commemorava el 51è aniversari, la declaració de Schuman. En el cas d'haver-la conegut, haurien quedat sorpresos per la precisió dels seus objectius: crear un ens supranacional per controlar la producció de carbó i d'acer a França i a Alemanya, generant un compromís econòmic que pogués impedir un nou enfrontament d'ambdues potències europees.

Els missatges emesos ahir als infants eren molt més poètics; però els infants respongueren bé a l'atracció insuperable de samarretes, CD, capells, adhesius i altres regals amb què es captà la seva atenció. Eren els docents i "en alguns casos" els alumnes dels cursos superiors que demanaven informació concreta sobre la Unió Europea i les seves repercussions sobre l'economia o l'educació. L'excepció fou "de manera notable" l'interès dels joves per l'Any europeu de les llengües. La resta fou l'eurofutbol, l'eurorampa, l'eurocastell de jocs.

El president del Govern, Francesc Antich, recorregué els diferents espais acompanyat pels seus consellers d'Economia, Joan Mesquida; d'Educació, Damià Pons; de Treball, Eberhard Grosske; i de Benestar Social, Fernanda Caro. Antich lloà la iniciativa que havia partit del Centre Balears Europa "a l'etapa del socialista Francesc Quetglas" i agraí a la UIB la cessió dels seus espais per a aquesta celebració. El president considerà important que no just siguin els adults que rebin informació sobre la «nova» Europa, sinó que també els estdiants en siguin familiaritzats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.