algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Els hotelers han contractat un 7'6% més de treballadors que l'any passat

Sampol afirma que l'alarma turística és infundada i que va contra l'ecotaxa

El vicepresident del Govern, Pere Sampol, afirmà ahir que l'alarma transmesa des del sector hoteler balear respecte del comportament del conjunt de la tempoorada turística 2001 «és infundada» i que respon al seu rebuig envers l'ecotaxa i al «joc que cada any juguen els tour operadors i els agents per fer baixar els preus». Sampol argumentà que «no és possible» que la contractació laboral del sector el mes de març hagi augmentat un 7'6% respecte de la registrada l'any 2000, i que es produeixin a la vegada descensos en la contractació de paquets turístics, i en l'ocupació hotelera».

El vicepresident recalcà que durant el mes de març de l'any 2000 se signaren 25.529 nous contractes en el sector, pels 27.465 del mes de març del 2001. Sampol també indicà que els mesos de gener i febrer d'enguany s'ha registrat un increment de les contractacions laborals del 2%. Sampol conclogué dient que el Govern no ha de pendre «mesures dràstiques respecte del sector turístic en general i hoteler en concret, perquè l'ocupació va bé».

En un altre ordre de coses, segons les previsions que el Govern féu públiques ahir amb motiu de la presentació del butlletí trimestral d'estadístiques laborals, durant l'any 2001 es crearan 19.500 llocs de treball a les Balears, la qual cosa suposarà un increment del 5'2% respecte del 2000. Considerant els anys immediatament anteriors, en els quals el ritme de creació de feina fou d'entre 21.000 i 23.000 noves ocupacions, s'observa un estancament imputable a la desacceleració de l'economia. El director general d'Economia, Antoni Montserrat, qualificà aquest alentiment en la creació de feina de «positiu», i qualificà els 19.000 nous llocs de treball de «fins i tot exessius».

Alomar inicia una ofensiva a Alemanya a favor de l'ecotaxa

El conseller de Turisme dugué a terme ahir la seva ofensiva als mitjans de comunicació, ciutadans i autoritats alemanyes a favor de l'ecotaxa, per tal de contrarestar els recels que l'impost que es carrega als turistes està generant en aquet mercat. A més de presentar una pàgina web en alemany on s'explica la finalitat i abast de l'ecoimpost, recalcant que la recaptació es destinarà a projectes mediambientals i a espais naturals, el Govern convidarà representants dels mitjans de comunicació germànics a conèixer la realitat turística balear.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.