cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
19°

El Congrés desestima una comissió per investigar el cas Formentera

El PP diu que la competència és de la Comunitat

La Mesa del Congrés dels Diputats va desestimar ahir la petició presentada per Esquerra Unida i el Grup Mixt per crear una comissió d'investigació al voltant del cas Formentera. Malgrat això, es va admetre la possibilitat de constituir una altra comissió alternativa que analitzi el vot dels emigrants de qualsevol tipus d'eleccions des d'un punt de vista general de tot l'Estat espanyol. Tal com va explicar el vicepresident primer de la Cambra, Francisco Camps (PP), la Mesa va acordar rebutjar la pretensió d'Esquerra Unida, que també va comptar amb el suport del grup mixt, per entendre que la competència sobre la investigació d'aquest assumpte és «estrictament» de la Comunitat Autònoma Balear.

De fet, al Parlament autonòmic ja funciona una comissió que s'encarrega d'investigar aquest cas. Tant EU com el grup mixt varen impulsar aquesta iniciativa per tal d'aclarir les responsabilitats dels dirigents del PP balear, entre ells l'actual ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, sobre el presumpte censament irregular de 74 ciutadans argentins abans de les eleccions autonòmiques del 1999. Camps, en declaracions que realitzà al Congrés, va manifestar «el compromís» adoptat per tots els membres de la Mesa perquè es reformuli Camps, l'objecte de la comissió proposada i «no se centri exclusivament en el cas Formentera sinó des d'un punt de vista més general.

«Hem entès que la competència és estrictament de les Illes Balears i que, en qualsevol cas el Parlament autonòmic és el que en aquest cas ha de fer la reflexió corresponent sobre aquestes qüestions», va dir el diputat popular. Segons el seu punt de vista, la decisió adoptada per l'òrgan rector del Congrés respon a l'objectiu perseguit per l'Estat de les Autonomies perquè «totes les comunitats tenguin el mateix nivell de competències, no només des del punt de vista administratiu sinó també polític». Francisco Camps va opinar, en virtut del debatut a la mesa, que el cas Formentera és una qüestió «d'alt caràcter polític, per la qual cosa va reiterar la necessitat que s'investigui a les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.