algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

Les Balears disposaran de 4 nous forns per incinerar els residus de risc

El Govern vol que el Ministeri de Matas aporti el 30% dels 556 milions que costaran

Les Balears disposaran de quatre nous forns per incinerar el material específic de risc (MER), altres deixalles d'origen animal i residus hospitalaris, segons aprovà ahir el Consell de Govern. Aquestes noves infraestructures, que començaran a construir-se «immediatament», implicaran una inversió de 556 milions de pessetes i per aconseguir finançament, l'Executiu autonòmic negociarà un conveni amb la Direcció General de Qualitat Ambiental del Ministeri de Medi Ambient, per tal que aporti fins a un màxim del 30% de la despesa. A Mallorca, aquesta instal·lació s'adequarà al Pla de Residus Urbans i es construirà una planta d'incineració de residus animals i sanitaris amb dos forns a Son Reus. Les dues línies de tractament disposaran de depuració de gasos pròpia i tindran una capacitat per a 2.000 quilos per hora.

Un dels forns tindrà capacitat per incinerar residus animals i bestiar sencer i l'altre s'utilitzarà per a la incineració de residus animals d'escorxador i sanitaris. La inversió total serà de 482 milions. A Menorca es milloraran els forns existents als escorxadors de Maó i Ciutadella, per tal de controlar les emissions de gasos a l'atmosfera, i s'instal·larà un nou forn amb una capacitat de 200 quilos per hora, que costarà 56 milions. La seva ubicació serà l'abocador d'Es Milà i mentre es construeix, el Govern no descarta utilitzar un forn mòbil. Quant a les Pitiüses, el nou forn estarà situat a l'Àrea de Gestió Integral de Residus prevista al recentment aprovat Pla de Residus d'Eivissa i Formentera. Tindrà una capacitat de 125 quilos per hora i el pressupost és de 18 milions.

La Conselleria de Medi Ambient s'encarregarà de les negociacions del conveni amb el Ministeri, i el conveni es basarà en les especials característiques d'insularitat de les Balears, ja que no compten amb cap planta de transformació d'aquests residus en farines animals per digestió. L'alternativa del transport fins a una instal·lació de la Península té un cost elevat. A Mallorca es produeixen anualment 491.041 quilos de residus MER; a Menorca, 186.361; i a Eivissa i Formentera, 37.645.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.