muy nuboso
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Hotelers i productors intentaran promocionar els productes illencs

El Club Pollentia acull una trobada sectorial de professionals

«Els hotelers i restauradors es podrien convertir en vertaders ambaixadors dels productes de les Balears cap a l'exterior». El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Indústria, Pere Sampol, resumí ahir amb aquestes paraules la importància de posar en contacte els productors agroalimentaris amb els hotelers i restauradors per promocionar el consum de productes de l'Arxipèlag. Sampol va fer aquestes declaracions dins el marc de la trobada intersectorial entre productors agroalimentaris i hotelers de la zona nord de Mallorca, que es va dur a terme ahir a Pollença.

Més d'una cinquantena de persones relacionades amb el sector turístic i agroalimentari participaren en la jornada, que també comptà amb la presència del conseller d'Agricultura, Mateu Morro. El principal objectiu d'aquesta trobada, la quarta d'aquestes característiques organitzada per la Conselleria, va ser la de facilitar el diàleg entre totes dues parts. En aquest sentit, des del sector de la pagesia es posaren de manifest els perjudicis que els ocasionen les grans superfícies, «que ens trepitgen amb els productes que els interessen, normalment fets a ca seva».

L'hoteler Ferran Porto animà els productors a «aprofitar el fet que per les Illes, a més de 800 mil consumidors fixos, passen deu milions de consumidors ocasionals». Sampol manifestà que la seva conselleria actuarà per fer desaparèixer alguns problemes amb els quals es troben ambdós sectors a l'hora d'interrelacionar-se. «Cada vegada la indústria turística necessita productes més elaborats i transformats, per la qual cosa des d'Indústria se'ls declararà sector estratègic. A més, també ajudarem a adequar els canals de distribució».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.