Els ramaders del municipi de Campos que es dediquen a la producció lletera han coincidit a proposar la ramaderia ecològica com una sortida de futur per al sector boví balear. Segons aquest col·lectiu tan malmès, la ramaderia ecològica contribuiria que els consumidors recobrassin la confiança en la carn i els productes derivats de la llet illencs i «sobretot allunyar els fantasmes de la psicosi provocada pel mal de les vaques boges».
Joan Burguera, un ramader de Campos que posseeix la formatgeria de can Burguera, a la finca des Porceret Calent, explicà que «de cada cop estic més convençut que una via de solució per afrontar la crisi de les vaques boges passa necessàriament per oferir un producte ecològic que s'identifiqui com a local».
En aquest sentit, Burguera afirmà que «des de fa un temps havíem pensat elaborar formatge ecològic; malgrat tot, vàrem topar amb una gran mancança d'informació i d'ajudes per part del Govern balear. De fet, és hora que l'Administració ens faciliti el màxim d'informació envers les possibilitats que ofereix l'agricultura i la ramaderia en la seva vessant ecològica, de moment, per llevar la por dels consumidors».
Ara per ara, Joan de can Burguera alimenta les seves vuitanta vaques amb farratges lliures de fertilitzants i de greix, a base de popa de molatxa, bala seca i civada, ordi, blat de moro i soja, «perquè si vols oferir un bon formatge, cal que l'animal s'alimenti tan natural com sigui possible». Segons el pagès campaner, «el problema del mal de les vaques boges s'ha desencadenat arran d'una mala alimentació. Els fabricants de pinsos no han fet el tractament adient del menjar destinat a bestiar i ara els que hem de pagar els plats romputs som els ramaders», apuntà Burguera.
El productor de formatges afegí que «estaria disposat a canviar o bé a reciclar-me en l'alimentació de les meves vaques en benefici d'un menjar més ecològic, i fins i tot habilitar una superfície de les meves terres per a la pastura dels animals, sempre que el Govern hi destinàs línies d'ajuda». A més de la ramaderia ecològica i de l'etiquetatge com a producte balear, com a alternativa per sortir de l'actual crisi, Burguera planteja la necessitat «d'equiparar els preus de la llet illenca en relació a la peninsular, perquè hi ha un desequilibri molt gran».