algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 20°
22°

L'Insalud sabia les irregularitats de Son Dureta abans que el Jutjat les investigàs

Inspecció confirmà les denúncies de CCOO abans que les presentàs a Fiscalia

C.M.C./J.M.R. Palma.
L'Insalud era conscient, l'any 1990, de l'«existència de compres submergides, com a pràctica no casual, sinó sistemàtica» a l'Hospital Universitari de Son Dureta; igualment donava per certes «irregularitats en els inventaris dels anys 1987 a 1989, en referència a les pròtesis (quirúrgiques).

Admetia que «mitjançant bons de reparació s'encobriren les adquisicions de determinat material» i que «mitjançant bons d'adquisició de material de manteniment es va adquirir tota casta de material (geleres, enregistradores, ventiladors, vi de missa, làmpades i equipament inventariable, etcètera) i, fins i tot, foren abonades dietes de desplaçament».

Això no obstant, ni Son Dureta ni l'Insalud varen iniciar cap acció per la via disciplinària envers les continuades irregularitats comptables de l'Hospital Universitari que foren detectades entre els anys 1997 i 1990 i després denunciades a la Fiscalia per part del sindicat CCOO, segons ha admès l'actual Direcció territorial de l'organisme oficial, a càrrec de Javier Rodrigo de Santos. En el moment dels fets, el càrrec era ocupat per Ferran Moll.

Les acusacions afectaven «les seccions o els serveis de subministres, de compres i proveïment de l'hospital» de manera que mostraven «que s'estaven produint irregularitats almanco administratives», segons el tècnic de l'Insalud.

Javier Rodrigo de Santos ha asseverat que cap de les accions efectuades aleshores «no ha prescrit ni en la via penal ni en la via administrativa», de manera que la nova investigació que serà efectuada per part de la institució podrà ser derivada cap a ressorts interns (administratius) o externs (judicials).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.