nubes dispersas
  • Màx: 18.29°
  • Mín: 8.69°
18°

L'Insalud investigarà fins al final les irregularitats financeres a Son Dureta

L'Institut no es personà en el sumari, obert fa vuit anys, fins el març passat

C.M.C./J.M.R. Palma.
L'Insalud iniciarà una investigació «a fons» i «fins al final» sobre els diversos fets que motivaren la instrucció judicial de l'anomenat cas Son Dureta, de greus irregularitats financeres i assistencials entre els anys 1987 i 1990, quan el director territorial a les Illes era Ferran Moll.

Segons explicà ahir el director territorial de l'Insalud, Rodrigo de Santos, l'informe que redactarà l'assessoria jurídica de l'institut nacional a les Illes «haurà de determinar si hi va haver o no hi va haver falta de cooperació» per part de l'organisme sanitari envers la investigació cursada pel titular del Jutjat d'instrucció 3 a Palma, José Castro. Com ja ha estat publicat, l'instructor arxivà provisionalment les diligències, lamentant aquesta «manca de cooperació de la mateixa entitat gestora» que ocupava «ineludiblement el caràcter de perjudicada». De Santos recordà ahir que aquesta és «una acusació greu que, si fos realment provada, constituiria un delicte» tipificat al Codi Penal.

El jutge, a més, no deixava d'«escandalitzar-se» perquè el lletrat de l'Insalud "aleshores Ignasi Ribas" que «defensava els interessos de l'Insalud fos la mateixa (persona) que simultàniament i oberta defensava els interessos de totes les persones que compareixien a aquest Jutjat en qualitat d'imputats». De Santos avançà ahir que l'informe de l'assessoria jurídica haurà d'esbrinar també aquesta possible actuació de l'exlletrat; en tot cas, el director territorial recordà que en el moment en què es produí la instrucció, l'Insalud encara no s'havia presentat com a acusació particular a la causa (just ho va fer el mes de març passat), de manera que difícilment Ribas pogué defensar oficialment l'Insalud.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.