nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 18°
21°

Ressaca de «llengua blava» i Dimecres Bo

L'epidèmia ovina condicionà una mostra ramadera que va ser més magre que l'any passat

Dues ressaques ben sonades varen marcar el que serà recordat com el darrer Dijous Bo del segle. Per una banda encara va tenir ressò les conseqüències de la famosa epidèmia de la llengua blava que ha afectat bona part del ramat oví de Mallorca.

Aquesta circumstància es va deixar notar de valent en la tradicional mostra ramadera que se celebrà com és costum a la plaça del bestiar. I és que l'estricta normativa sobre moviment d'animals imposada per la Conselleria d'Agricultura va provocar que enguany la mostra fos ben magre. Per no haver no hi havia, com és lògic les ovelles, però tampoc bous, cabres ni porcella negra.

Bé en aquest darrer cas sí que hi havia una truja que havia duit en Tomeu Torres de Sineu, que a la vegada és el president de l'Associació del Porc Negre. I és que en principi la prohibició oficial afectava també els porcins, si bé finalment aquesta es va aixecar. Torres explicà que aquesta mesura es va prendre molt tard, per la qual cosa ja ningú no es va animar a dur els seus exemplars. Així idò també s'hagué de suspendre el ja tradicional concurs.

Tant les cabres com els bous, estaven vetats ja que tot i no desenvolupar la «Llengua blava» poden ser portadors de la malaltia. Malgrat la falta d'exemplars, almanco el Patronat de Races Autòctones va muntar una exposició prou digna amb exemplars de cavall i mul mallorquí i amb els coneguts ca rater, ca de Bou i ca de bestiar. També comptà amb una gran acceptació la mostra de feines del camp i dels utensilis que s'usaven.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.