nubes dispersas
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
14°

EU aporta les proves de la denúncia contra Rosa Estaràs davant el Suprem

La diputada estatal del PP, acusada de prevaricació pel cas de l'alberg de la Victòria

Esquerra Unida (EU) va presentar ahir als mitjans de comunicació les proves en què es fonamenta la denúncia de la Conselleria de Benestar Social contra la diputada estatal del Partit Popular (PP), Rosa Estaràs, davant del Tribunal Suprem (TS). L'acusació té el seu origen en la pròrroga de concessió de l'alberg de la Victòria (Alcúdia) a l'empresa Interjes de Paguera, S.L., propietat de l'exregidor del PP a Calvià, Jesús García Oeo. Exactament, el Govern acusa Estaràs de tres delictes: prevaricació, infidelitat en la custòdia de documents i falsedat en document oficial.

La portaveu d'EU, Margalida Thomàs, i el diputat autonòmic d'aquesta formació, Miquel Ramon, anunciaren ahir que EU Federal es personarà en el cas "«cas Estaràs», va dir Thomàs", una vegada que el TS accepti la denúncia interposada el passat 11 de novembre per Benestar Social, departament la titular del qual és Fernanda Caro. La Sala II del TS va designar el dia 28 del mateix mes José Antonio Marañón Chavarri com a ponent per «conèixer» la denúncia contra Estaràs.

El dia 6 de novembre de 1998, el consell d'administració de la Xarxa d Instal·lacions de les Balears (XIB), presidit per Estaràs i integrat al 50% pel Govern i la Fundació per l'Esplai de les Balears, dependent del Bisbat, va acordar per unanimitat avisar l'empresa Interjes de la finalització del contracte signat el 15 de maig de 1993 per sis anys. Però aquesta acta va ser substituïda el dia 3 de desembre per una altra amb el mateix número que la primigènia, en la qual no es feia referència a l'avís de finalització de contracte. Aleshores, i atès el silenci de l'Administració, es va considerar que la concessió es donava per prorrogada.

En qualsevol cas, de l'acta número 11 originària se'n derivaren dues notificacions a Interjes en què s'especificava l'acord de «no prorrogar» el contracte. Dues notificacions que han desaparegut com a tals en el registre de sortida . En el registre s'observa com en els números de sortida 424 i 425 hi figuren sengles «carta» i en la casella d'extracte hi ha sengles «información», ambdues escrites sobre typp-ex, segons Thomàs. En posar el full a contrallum, sota aquesta matèria correctora es llegeixen «perfectament», afegeix la portaveu d'EU, sengles «notificación» i «rescisión», respectivament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.