cielo claro
  • Màx: 14.96°
  • Mín: 7.61°
13°

Els hotelers qualifiquen de «venjança» les sancions econòmiques del Govern

Antich afirma que «l'únic que es fa és complir la legislació vigent», i demana diàleg

El president del Govern, Francesc Antich, manifestà ahir a l'estand de les Balears de la fira turística World Travel Market de Londres, la seva sorpresa per la reacció d'hotelers de Mallorca de qualificar les darreres sancions econòmiques, entre elles els deu milions a la cadena Sol Melià, de «venjança» per no donar suport a l'ecoimpost. Els empresaris també es referiren al descobriment de més de mil places no reglades per part dels inspectors del Govern, just en els moments en què es debat la possible inconstitucionalitat de l'ecoimpost.

«No comprenc aquesta actitud», digué Antich, «quan tots hauríem d'estar preocupats amb tot allò que no s'adeqüi a l'actual normativa turística vigent. Era una assignatura pendent intentar fer disminuir aquest tipus d'oferta, d'aquí que el Govern actual està treballant en aquesta qüestió i no té més remei que enfrontar-se a la realitat i aplicar la legislació vigent. M'estranya que hi hagi part del sector preocupat per aquest tipus d'oferta no legalitzada».

Membres de la Federació Hotelera de Mallorca, no obstant això, titllaven ahir de «revenja» en els passadissos de Londres la postura de la Conselleria de Turisme i la sanció a Sol Melià. El propi conseller de Turisme, Celestí Alomar, assenyalava al respecte que l'expedient obert a Sol Melià havia estat iniciat per l'anterior equip de Turisme, a l'etapa Ortea. «L'expedient era a punt de ser sobresseït a finals de mes, d'aquí que abans que prescrigués la falta s'ha optat per aplicar la normativa vigent». Francesc Antich també s'entrevistà a Londres amb el secretari d'Estat de Turisme, Juan José Güemes, que es mostrà contrari a l'ecotaxa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.