nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Madrid dóna a les Illes dos dies per estudiar la seva reforma d'Humanitats

Malestar en Educació perquè s'ofereixi un consens inexistent des del Ministeri

La Conselleria d'Educació disposarà de just dos dies per analitzar tots els canvis "reunits en un document amb més de 200 folis de legislació" que el Govern central pretén efectuar amb la seva reforma d'Humanitats, la qual iniciarà el seu debat "encara informal, per tal de preparar la conferència sectorial en què s'haurà de tractar aquest tema a fons" el pròxim dilluns a Madrid.

Fonts de la Conselleria han expressat malestar per això que interpreten com un intent d'oferir una imatge de consens d'aquesta reforma, de caire tècnic i polític, que suposa una revisió profunda de l'actual legislació.

Com ja va avançar ahir Diari de Balears i confirma ara el Govern balear, el Ministeri que presideix Pilar del Castillo proposa una reforma que afecta no només els continguts comuns de l'educació a ESO i Batxillerat, sinó també els horaris, de manera que suprimeix i modifica els decrets elaborats per l'Executiu central socialista per desenvolupar la LOGSE.

Aquests canvis curriculars afectaran de manera imprevisible "la Conselleria encara no ho ha pogut esbrinar, atès que just ahir rebé oficialment els documents" les comunitats que disposen d'una llengua oficial pròpia diferent de la castellana, com és el cas de les Illes.

En general, a aquestes comunitats, els horaris escolars són superiors a la de la resta de l'Estat, de manera que un increment en el contingut bàsic (per a totes les comunitats) implicarà llevar temps de les matèries pròpies, cosa que "en principi" les Illes no estan disposades a admetre, segons ha afirmat el conseller Damià Pons.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.