Un incendi intencionat calcina més de cinquanta hectàries a l'Albufera de Muro

L'incendi provocà un ampli desplegament aeri

TW
0

Un incendi presumiblement intencionat a l'Albufera de Muro calcinà més de 50 hectàries de vegetació al llarg de tot el capvespre i part del dematí d'ahir, tal com informaren fonts de la Conselleria de Medi Ambient. Un ampi desplegament aeri i terrestre dels mitjans disponibles evità que les flames arribassin a majors dimensions i el foc quedà controlat en el decurs del capvespre.

Tot començà passades les onze i mitja del dematí quan el Centre de Coordinació d'Emergències de l'112 rebia una telefonada informant de l'origen d'un incendi a la zona de Son Claret de l'Albufera. Mitja hora després es descobria un altre focus a ses Jonqueres Verdes. En tenir coneixement del primer fet, l'Institut Balear de la Natura (Ibanat) mobilitzà els seus mitjans disponibles que es desplaçaren fins a la zona afectada per combatre les flames. La Guàrdia Civil i els Bombers del Parc de Can Picafort també eren informats del sinistre i es traslladaven a donar suport al personal que ja era allà.

Mentre que el primer foc era controlat des d'un principi, el segon, que tenia dos punts d'origen, s'estenia a gran velocitat tot i els esforços de l'helicòpter i l'avió desplaçats. El fort vent que bufà durant tot el capvespre incrementà la força de l'incendi que començà a cremar la zona coneguda com a Son Claret, al terme municipal de Muro, que és la que resulta més danyada per les flames. Els esforços dels efectius actuants resultaven insuficients i el foc continuava creixent fins que a les set i busques del capvespre, els tècnics de la Conselleria el donaren per controlat després d'un gran esforç del personal actuant.

Així per tant, les brigades d'Ibanat quedaren fent el perímetre amb l'ajuda del parc de Bombers de Can Picafort i alguns agents de la Guàrdia Civil, ja que les ratxes de vent que bufava podien provocar un revifament del foc. Tot i que no hi ha xifres oficials, s'estima que es cremaren més de 50 hectàries de vegetació, la majoria de la quals era càrritx.