nubes dispersas
  • Màx: 18.29°
  • Mín: 8.69°
18°

Sampol considera un èxit la promoció de productes de les Balears a la Xina

Ahir va concloure la missió de la delegació illenca en el mercat oriental

El vicepresident del Govern i conseller de Começ, Pere Sampol, va qualificar ahir la promoció dels productes de les Balears a la Xina, aquests dies, com «un èxit». El vicepresident va concloure ahir les seves visites a les fires comercials de Pekin i Shangai que estava realitzant des del passat dia 30 d'octubre. En les fires varen participar dotze empreses de les Balears representants dels sectors del calçat, la pell, la confecció tèxtil (dissenyadors), la joieria i la bijuteria. De fet, hi eren Dillon S.A., Heitorn, Jaume Mascaró S.A, Sebastià Mesquida S.A, Pell Internacional S.A, Antonio Dorado S.A, l'Associació de Joiers de la Mediterrània, Xisco Caimari, Magines, Twins i Solivellas Sobron.

Segons Pere Sampol, «la novetat aquest any és que si altres vegades només hi eren empreses del sector del calçat i la pell, enguany n'hi ha hagut també d'altres de la confecció tèxtil (dissenyadors), la joieria i la bijuteria». «Això, unit a la gran afluència de públic, ha possibilitat que tant la mostra com els nostres productes hagin tingut un gran èxit. Hi ha hagut molt d'interès, moltes compres i molts de contactes que facilitaran l'exportació de productes de les Balears cap a aquest mercat», explicà el vicepresident balear. De fet, entre les reunions de Pere Sampol hi havia la que va mantenir ahir amb representants de la delegació diplomàtica espanyola per promoure els productes de la nostra comunitat.

Sampol va subrallar la importància d'aquest mercat «perquè, tot i que encara es troba en un procès d'obertura "està negociant l'entrada en l'Organització Mundial del Comerç", d'aquí a dos o tres anys aquest serà el mercat més gran del món». Les empreses balears que s'han desplaçat fins a la Xina per exposar els seus productes han tingut el suport, sobretot logístic i tècnic, però també econòmic, de l'Institut de Comerç Exterior (ICEX), de la Cambra de Comerç de les Balears i del mateix Executiu illenc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.