cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

Pascual: «Si s'ha de comprar la finca de Schiffer, el CIM hi posarà doblers»

El vicepresident del Consell Insular fa costat a la proposta d'UM que estudiarà el Govern

El vicepresident del Consell Insular de Mallorca (CIM), Antoni Pascual, va assegurar ahir a Diari de Balears que la seva institució té «molt d'interès perquè el camí que du a la torre de cap Andritxol i aquesta talaia de 420 anys "que es troben dins uns terrenys de la model alemanya Claudia Schiffer" siguin públics». Com a prova d'això Pascual va afirmar que «si en cap moment es pren la decisió d'adquirir els terrenys "des del Govern balear o una altra institució", el Consell Insular de Mallorca hi posaria doblers, la part que li correspongués».

D'aquesta manera Pascual responia a l'estudi que la Conselleria de Medi Ambient ha anunciat, i ahir ho va reiterar, que farà sobre la idea d'Unió Mallorquina d'Andratx respecte als terrenys. El grup municipal, encapçalat per Josep Bestard, proposà en una carta escrita i registrada a la Conselleria de Medi Ambient, a l'atenció de la consellera Margalida Rosselló, adquirir els terrenys de la model alemanya a través del programa europeu «Life», que subvenciona en un 50 per cent l'adquisició de finques del litoral mediterrani amb un notable valor mediambiental. La finca de Shiffer és un Àrea Natural d'Especial Interès (Anei).

La Conselleria de Medi Ambient va respondre que «estudiarem la proposta, que també és d'interès de les conselleries de Turisme, Cultura i del CIM». El vicepresident del CIM va afegir ahir que «si la Conselleria de Medi Ambient "o el Govern balear" no tenen mitjans suficients per comprar els terrenys, col·laborarem en altres alternatives, com ara la firma d'un conveni, per recuperar l'ús públic del camí i l'accés a la torre».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.