nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Les Balears tenen ja quasi 500 donants de mèdul·la òssia

La Fundació Carreras ha localitzat donants compatibles per a més de 700 pacients

Les Illes Baleares disposen de quasi 500 donants de medul·la òssia. El registre Redmo, creat el 1991 per la Fundació Internacional Josep Carreras per la Lluita contra la Leucèmia, compta actualment amb gairabé 40.000 donants voluntaris registrats a tot l'Estat, dels quals 474 pertanyen a les Illes Balears.

El registre té també accés als més de sis milions de donants existents al món. «Gràcies a la solidaritat internacional, el Redmo "des de la seva creació" ha proporcionat 'donant compatible' a més de 700 pacients per a la realització d'un transplant», assegura la fundació. Només el 25 o el 30 per cent dels malalts de leucèmia i malalties similars en espera d'un trasplantament de medul·la òssia disposen d'un donant familiar compatible.

En la resta dels casos restants, cal recórrer a un trasplantament de la pròpia medul·la o a la recerca d'un donant no familiar compatible. El registre Redmo es va crear amb l'objectiu d'aconseguir que «cap pacient necessitat d'un trasplantament de medul·la òssia no es quedi sense possibilitats de curació per fet de no disposar d'un donant familiar compatible». Un 54'4 per cent dels donants registrats a l'Estat espanyol són dones.

La majoria dels donants de medul·la pertanyen a la franja d'edat de 25 a 35 anys. Les dones joves són el col·lectiu social més solidari pel que fa a la donació. S'ha de recordar que el centre de referència per registrar-se com a donant de medul·la òssia a les Illes Balears és la Fundació de Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears. (Telèfon 971764433)

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.