muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

El GOB demana una moratòria més «contundent» i amb un àmbit ampliat

El grup ecologista ha presentat les seves al·legacions a la norma

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha demanat al Consell de Mallorca, en les seves al·legacions a la moratòria urbanística, que sigui més contundent i que afecti nous municipis. El grup ecologista presentà les seves al·legacions el passat dijous a darrera hora.

Aquestes pretenen, bàsicament, aconseguir que la moratòria «sigui més eficient, tant pel que fa als municipis i territoris afectats com a la intensitat de la norma protectora. De fet, aquesta norma cautelar del Consell és absolutament insuficient per aconseguir els objectius que es proposa, ja que permet massa excepcions i, alhora, no és prou contundent per aplicar mesures de suspensió».

Les al·legacions del GOB fan les següents peticions: incrementar l'àmbit territorial als municipis de l'àrea metropolitana de Palma (Esporles, Bunyola, Santa Maria i Marratxí), a tot el el terme de Palma i a determinats indrets de la serra de Tramuntana; incrementar els paràmetres mínims del sòl urbà, afegint enllumenat públic i delimitació d'alineacions i rasants; i eliminar l'obligació que hagin transcorregut tres anys des de l'aprovació del Pla General d'Ordenació Urbana o de les Normes Subsidiàries per poder afectar sòls urbans i urbanitzables.

A més, el GOB sol·licita que s'elimini l'excepció dels habitatges unifamiliars; la inclusió, en els terrenys a suspendre, dels sòls urbanitzables o aptes per urbanitzar; suspendre l'execució de les declaracions d'interès social no executades; i establir quotes anuals de creixement per municipis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.