algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
12°

Antich i Matas es troben avui cara a cara per debatre el futur de l'aigua

El president i el ministre inauguren la setena línia de la dessaladora de Palma

Avui començarà a funcionar la setena línia de tractament de la planta dessaladora de la badia de Palma. Anunciada des de fa temps, aquesta notícia, sent important, ja que suposarà una aportació de 7.000 metres cúbics diaris d'aigua al subministrament de Palma, Calvià i Andratx, assoleix un nivell més alt de transcendència perquè ajuntarà el president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich; la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló; i el ministre de Medi Ambient, Jaume Matas.

Així doncs, els tres responsables polítics tindran avui l'oportunitat d'intercanviar impressions sobre el futur hidrològic de les Illes. Com ja és sabut, el president Antich ha reclamat reiteradament al ministre Matas que signi el conveni hidrològic pendent entre les administracions central i autonòmica, i que el Govern estatal aprovi definitivament el pla hidrològic de les Illes Balears per posar en marxa una sèrie d'infraestructures considerades bàsiques per solucionar el dèficit històric que pateix el nostre Arxipèlag en matèria de recursos hídrics. Entre aquestes infraestructures es troba el transvasament de sa Costera, l'ampliació amb dues línies més de la planta dessaladora, el desviament de torrents i actuacions relacionades amb el sanejament i la depuració.

El conveni estableix inversions per valor de més de 23.000 milions de pessetes durant el període 1999-2002, mentre que el pla hidrològic, un programa d'actuacions més ambiciós i a llarg termini (concretament, fins el 2016), fixa inversions quantificades en més de 90.000 milions de pessetes, incloses algunes de les actuacions del conveni. Malgrat que Antich i Matas, i Rosselló acompanyant-los, es trobaran avui en la inauguració de la setena línia de la dessaladora, el president del Govern va remetre ahir al ministre una carta per demanar-li una reunió «per analitzar el tema del proveïment de l'aigua, perfilar solucions conjuntes i culminar, definitivament, el conveni d'infraestructures hidrològiques per a les Illes Balears, presentat en el seu dia al Govern de l'Estat i encara pendent de signatura».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.