muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Uns 4.000 campaners sortiren al carrer per celebrar el sarau de la Panxa Roja

La celebració acabà amb una animada festa d'escuma a altes hores de la nit

Uns 4.000 campaners i campaneres de totes les edats sortiren, la nit de divendres passat, al carrer per festejar la popular festa de la Panxa Roja, que s'emmarca dins la festivitat de la Mare de Déu d'Agost. La festa va aglutinar les més variades activitats lúdiques.

Abans de començar el sarau, que es perllongà fins a altes hores de la nit, els campaners varen sopar a la fresca d'una torrada de llom, panxeta, pinxo, pa, aigua i sobretot, litres i litres de fresca sangria per a tothom.

Malgrat tot, l'estrella de la festa de la Panxa Roja fou el relleu dels quintos dels anys 1982 i del 1983, que es provaren les forces estirant la corda. El resultat fou que els quintos de l'any 83 varen demostrar tenir més força física que no pas els seus contrincants, i l'any que ve, per a recompensa, podran anar a cantar sales davant el batle, Andreu Prohens.

Una altra de les activitats que enfrontà els quintos fou la tradicional pujada a un pal totalment ensabonat, amb l'objectiu d'agafar el mocador vermell que s'ubica al cim d'aquest pal tan relliscant. L'espectacle estava servit. Els joves panxa-roges concentraren totes les forces d'aquest món per assolir la meta i endur-se el mocador. Un altre cop, els guanyadors foren els quintos de la generació del 83.

No faltaren les actuacions musicals que amenitzaren la moguda vetlada. Una altra de les activitats fou el concurs de síndria, on es despatxaren molts quilograms d'aquesta fruita tan estiuenca. Una nina de nou anys va ser capaç de menjar-se més de 800 grams de síndria.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.