lluvia moderada
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

Un informe adverteix el Govern que una nova pujada de les pensions seria il·legal

L'interventor de la Comunitat té dubtes sobre la competència de l'Executiu per fer-ho

Un informe d'Intervenció de la Comunitat Autònoma alerta l'Executiu que l'aprovació d'una nova pujada de les pensions contributives i no assistencials durant aquest exercici econòmic podria vulnera la legislació vigent. La Conselleria de Benestar Social, que comanda Fernanda Caro, vol procedir a aquesta pujada.

L'informe d'Intervenció assegura que l'aprovació d'aquest complement «no es pot dur a terme sense concretar els supòstis objectius i els fonaments de dret que emparen la concessió d'aquestes ajudes». L'informe, datat el passat 27 de juliol, afegeix que la reiteració en la concessió del complement «debilitaria l'argumentació de la nostra Administració en el conflicte de competències 367/2000 plantejat per l'Estat».

A més d'entrar en el problema de fons de la concessió d'aquestes ajudes, l'interventor alerta l'Executiu que l'expedient presentat per la Conselleria de Benestar Social per concedir les ajudes «no acompanya cap document de reserva de crèdit». Per poder redactar l'informe, aquest requisit és essencial i la seva vulneració significaria incomplir la Llei de Finances de la Comunitat, a més de suposar «la nul·litat de ple dret de la disposició normativa».

L'interventor de la Comunitat, Vicente Ligüerre, explicà que en el moment en què es tramità l'expedient de pujada de les pensions, no s'hi va incloure la reserva del crèdit, la qual cosa significa que la Conselleria de Benestar Social no acreditava disposar de doblers suficients per fer front a aquesta despesa. Ligüerre va reconèixer que si s'esmena aquest defecte, l'expedient no tendria major problema formal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.