algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La responsable de l'Ibanat presenta la dimissió a Margalida Rosselló

Maria Àngels Ferragut continuarà en el càrrec fins al final de la campanya

La gerent de l'Institut balear de la naturalesa (Ibanat), Maria Àngels Ferragut, ha presentat la seva dimissió irrevocable per «motius personals» a la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, que la hi ha acceptada. L'Ibanat és una empresa pública que, dependent de la Conselleria de Medi Ambient, té, entre d'altres responsabilitats, la de portar la campanya contra incendis. Ferragut, que en aquests moments es troba de baixa per malaltia, no farà efectiva la seva dimissió fins que no conclogui l'actual campanya.

No és aquesta l'única baixa que s'ha produït en l'organigrama de l'Ibanat. Segons ha pogut saber Diari de Balears, des de fa aproximadament tres mesos, l'empresa pública es troba sense secretari. Gabriel Sánchez, membre de la mesa d'Els Verds, que n'ocupava la plaça, demanà incorporar-se a una altra destinació sense que la Conselleria n'hagi procedit a la substitució. L'absència de secretari pot provocar endarreriments en la tramitació burocràtica, ja que la seva signatura és necessària per a la tramitació de molts de documents.

Jaime Bueno, que portava l'assessoria jurídica de l'Ibanat, també ha comunicat a la Conselleria de Medi Ambient la resolució del contracte que el vinculava amb l'empresa. Aquest finalitzava el dotze de setembre i Bueno ha manifestat el seu interès a no renovar-lo. Diari de Balears intentà ahir contrastar aquestes informacions amb Margalida Rosselló i totes les gestions realitzades tingueren un resultat nul. Rosselló, segons fonts de la Conselleria de Medi Ambient, és de vacances.

D'altra banda, la secretària general tècnica de la Conselleria, Joana Coloma Busquets, dóna per bones les notícies que afectaven Bueno i Sánchez, però manifestà desconèixer la dimissió de la cap de l'Ibanat, Maria Àngels Ferragut. Tot i això, Diari de Balears pogué confirmar per altres fonts que la gerent de l'empresa pública comunicà fa ja algunes setmanes a la consellera, la seva ferma decisió d'abandonar el càrrec tot d'una que finalitzàs la campanya contra incendis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.