nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

Zapatero espera que es recuperi la possibilitat de dialogar amb el PNB

Critica Aznar per dir que abans no es combatia el terrorisme des de l'estat de dret

El secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, declarà ahir a Santa Maria la seva esperança que el PNB «retornàs del túnel cap a una possibilitat de diàleg que avui per avui és pràcticament impossible». Rodríguez Zapatero, que es reuní ahir a Santa Maria amb el canceller alemany, Gerhard Schroeder, i amb Francesc Antich, havia dit abans que «algunes forces nacionalistes "en una clara al·lusió al PNB" estaven incapacitades per arribar a acords amb els demòcrates, perquè han tingut una deriva cap a un túnel obscur i solitari».

El recent elegit secretari general del PSOE es nega a fer «càbales» sobre un avançament de les eleccions al País Basc, perquè no creu bo «passar-se el dia fent consideracions sobre escenaris electorals propicis al seu partit». Així, exigí que «no s'intenti fer del terrorisme un problema de càracter electoral perquè seria un camí equivocat». Rodríguez Zapatero es mostrà particularment molest amb les manifestacions d'Aznar i de Mayor Oreja que asseguren que «per primera vegada es lluita contra el terrorisme amb totes les armes de l'estat de dret».

Considera aquestes declaracions «innecessàries» perquè «es lluita contra el terrorisme des del començament de l'origen de la Constitució i la transició a la democràcia». Zapatero emplaçà Aznar a aclarir el sentit del que havia volgut dir, perquè és necessari «mantenir el bon clima» i «jo he demostrat des del primer dia que la lluita contra el terrorisme ha d'estar per damunt qualsevol altra cosa».

Així, demanà al president del Govern central «reflexió» i volgué creure que aquelles paraules eren un «error». Advertí, però, que «si tinguessin una càrrega d'intencionalitat, no serien gaire constructives per al diàleg, la lleialtat i la cooperació que he posat per damunt de qualsevol altra consideració en la lluita antiterrorista».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.