algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

El poble s'implica en el pagament de la restauració del campanar parroquial

El deteriorament que patia la torre fa que les obres es desenvolupin amb lentitud

Les campanes de l'església parroquial de Sencelles tornaran a tocar després de quatre anys de silenci, tan bon punt s'enllesteixin les obres de restauració que es fan al campanar. El mes passat es varen encetar unes importants obres que, segons el responsable de la tasca, Javier Montero, «simplement consisteixen a netejar a fons tot el campanar i cosir l'estructura interior que estigui malmesa».

Aprofitant que les obres estan en marxa s'ha decidit restaurar l'antic rellotge que ja fa anys que no funciona. Per això serà necessari reparar tot el mecanisme interior que es trobava molt malmès. El cost de les feines superarà els 30 milions de pessetes, dels quals el Govern n'aportarà 14 i el Consell Insular 5'5 milions més.

La resta del pressupost serà sufragat per la parròquia, que ha hagut de recórrer a préstecs i a la col·laboració dels veïns del poble. Els sencellers s'han involucrat en el projecte mitjançant aportacions voluntàries. Així, durant la commemoració de la festa de Sant Pere es va organitzar una tremponada per recaptar fons.

El rector, Pere Oliver, va informar que gràcies al sopar es va aconseguir quasi un milió de pessetes. Una altra de les iniciatives que s'han posat en marxa és la venda de camisetes. Javier Montero va explicar que, fins ara, la feina s'ha centrat en la neteja de les parets i en el referit de les escales.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.