algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Mallorca patí sis incendis, alguns d'ells causats per la gran tempesta de llamps

La majoria dels focs foren controlats ràpidament després de molts d'esforços

Fins a sis incendis hagueren de sufocar els efectius dels Bombers de Mallorca. Els llamps, caiguts durant la tempesta de la matinada de dijous, podrien ser la causa de la majoria dels focs declarats ahir, encara que sembla que el més greu a Manacor va començar per accident a la vorera d'una carretera.

L'incendi de Manacor fou a Cales de Mallorca, on un grup d'esplai va haver de ser evacuat de la finca es Fangar, després que les flames s'acostassin a la zona. El foc, el tercer del dia, començà cap a les 11.30 hores del matí en una zona de pinar, i obligà a tallar el Km 9 de la carretera que va des de Portocolom a Portocristo. Aquesta cremadissa no va poder ser controlada fins ben entrada la tarda i va ser on més efectius es desplaçaren.

El primer incendi del dia es detectà cap a les sis i mitja de la matinada, a la finca Auvellans, en el puig de Massanella, en el terme municipal de Selva. El segon sinistre, declarat una hora després en la finca es Puget, a Estellencs, afectà una zona de pinar envoltada d'un olivar. Aquests dos focs varen ser ràpidament controlats i a migdia ja només quedaren els mínims efectius pels possibles rebrots.

El quart, a Valldemossa, de menor importància, començà a les 1.30 de la tarda, a un pinar del puig de Fàtima.
Quan ja els tenien quasi tots controlats els Bombers varen ser avisats a les sis de la tarda d'un altre Puigpunyet a la zona de na Burguesa i d'un altre a la carretera del port de Valldemossa, encara que aquests no semblaren de gravetat. La pluja caiguda durant la nit anterior féu que les flames dels incendis no avançassin amb rapidesa, encara que la força del vent dificultà les tasques d'extinció. Aquests focs varen ser controlats en una operció conjunta dels Bombers dels parcs dels municipis de Mallorca, la Guàrdia Civil, la Policia Local, Protecció Civil i Ibanat, amb l'ajuda de tres helicòpters, dos de Mallorca i un de Menorca, tres «canadair», dos de reforç de la Península, i dos «dromader».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.