muy nuboso
  • Màx: 17.22°
  • Mín: 12.25°
13°

Quin paper fa Voltor?

Dues grans empreses es disputen el mercat de les telecomunicacions a les Balears

El paper de Voltor, la societat nascuda el 1984 per garantir la recepció dels canals en llengua catalana davant la desídia dels governs del PP, és en entredit. L'Executiu del Pacte de Progrés, que integra alguns dels socis fundadors de l'entitat "Damià Pons, Martí March i Joan Melià entre d'altres" vol disposar d'una xarxa pròpia de telecomunicacions i cerca un soci tecnològic.

Dos gegants de les telecomunicacions, Difusió Digital i France Telecom, es disputen la plaça i és aquí on la funció que tradicionalment ha desenvolupat Voltor, garantir la recepció de TV3, queda en entredit. Difusió Digital és el resultat de la privatització del Centre de Telecomunicacions de la Generalitat Catalana, que té dipositats als repetidors de l'entitat material per valor de 67.562.365 pessetes, segons afirmen fonts solvents.

Participada majoritàriament per Autopistas Concesionaria Española S.A. (Acesa) ha ofert a Voltor un contracte de lloguer del solar d'Alfàbia. Voltor es presenta com un intermediari que podria obtenir condicions avantatjoses per al Govern, però atès que el llogater és en bona part propietari de les instal·lacions queda el dubte sobre si Voltor es podria negar a la transacció.

En tot cas, a partir del moment en què se signi el contracte de lloguer, serà Difusió Digital qui garanteixi la recepció dels senyals televisius. Aleshores, què aporta l'entitat que s'ha mantingut fins ara amb les subvencions concedides, primer, pel Govern balear i, després, pel Consell de Mallorca? És més, el Govern no accepta intermediaris "«managers»" ni condicionaments en la negociació amb els futurs socis tecnològics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.