algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

El Consell aprova la moratòria en sòl urbà per a la costa de Mallorca

Afecta les zones mancades de serveis o amb retards en l'execució de les obres

85980
Maria Salom i Jaume Font, del PP, que votà en contra de la norma. | P.BOTA.

Mallorca ja té moratòria en sòl urbà. Després de dies d'intensa activitat en el Consell (negociació entre els partits del Pacte de Progrés i feina, matí i tarda, dels tècnics d'Urbanisme), el ple de la institució insular aprovà ahir, inicialment i per la via del despatx extraordinari, la primera moratòria d'edificació en el sòl urbà de l'Illa. Ahir mateix, a primera hora del matí, abans de la sessió, encara es treballava per dur endavant la proposta, i alguns membres de la majoria no sabien que aniria a ple.

La norma cautelar no és un llistat de zones desclassificades com la moratòria en sòl urbanitzable de la passada legislatura. Aquesta moratòria és una norma de caire general que s'aplicarà únicament en el sòl urbà de les zones turístiques de Mallorca incloses en el Pla d'Ordenació de l'Oferta Turística. Malgrat ser general, sí es fa una inclusió específica d'algunes zones urbanes i urbanitzables: Port des Canonge (Banyalbufar), cala Tuent (Escorca), cala Moragues i ses Egos (Andratx), Béns d'Avall (Sóller) i Son Gual (Palma).

Com ja hem dit, la moratòria no desclassifica sòl urbà, sinó que impedeix l'edificació si no es compleixen alguns requisits. No es podrà construir a les superfícies que no disposin d'accés rodat ni calçada asfaltada ni voravies, que estiguin mancades d'abastiment d'aigua i de clavegueram, i que no tenguin subministrament d'energia elèctrica.

D'igual manera, no es podrà construir en aquelles zones que no comptin amb projecte d'urbanització aprovat definitivament després de tres anys de l'aprovació del planejament general que li serveix de marc. Tampoc no es podrà construir en aquelles zones que, amb projecte d'urbanització aprovat definitivament, hagin exhaurit el termini fixat d'execució d'obres o, en el seu defecte, tres anys, o que no s'hagi sol·licitat l'inici de l'expedient de recepció municipal de la urbanització.

Aquestes mesures no afecten els habitatges unifamiliars, sempre que la seva densitat sigui inferior a 5 cases per hectàrea i que l'Administració competent en matèria de recursos hídrics doni la seva conormitat a depuradores i pous negres homologats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.