cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Devers 800 alumnes de les Illes iniciaran els seus estudis a les universitats públiques catalanes

Els estudiants podran aprofitar l'increment del nombre de les beques per a trasllats de la Conselleria d'Educació

EFE./C.M.C. Palma.
Un total de 771 alumnes illencs dels 987 que sol·licitaren plaça a l'Oficina de Preinscripció Universitària podran estudiar, al llarg del pròxim curs, en una universitat pública de Catalunya la carrera escollida com a primera opció.

Segons el primer procés d'assignació, s'han quedat sense plaça el 22 per cent del total d'estudiants balears que demanaren en primera opció estudiar en alguna de les set universitats públiques catalanes, afirmaren ahir fonts de la Conselleria d'Investigació i Societat de la Informació de la Generalitat.

Això no obstant, la xifra d'estudiants illencs a Catalunya podrà augmentar, perquè a partir del 4 d'agost s'inicia un procés de reassignacions que s'estendrà fins al mes de setembre.

Aquest sistema permetrà distribuir les places que els alumnes assignats en primera opció no han pogut omplir, com és ara el cas de les que queden buides perquè l'estudiant assignat no s'ha matriculat en el termini previst.

Segons la Conselleria d'Investigació i Societat de la Informació, els estudiants de les Balears que no hagin aconseguit la plaça desitjada com a primera preferència, podran accedir a les carreres i universitats catalanes elegides en segona opció i successives, segons el procés de reassignació que l'Oficina de Preinscripció Universitària durà a terme cada quinze dies i fins el mes de setembre proper.

Aquests 771 alumnes amb destinació a les universitats catalanes "totes inscrites a l'Institut Joan Lluís Vives" s'afegeixen als 2.966 estudiants que ja han pogut trobar plaça en primera opció a la Universitat de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.