algo de nubes
  • Màx: 15.59°
  • Mín: 7.61°
15°

El CIM aprova una pujada inicial de la taxa de fems del 22'7 per cent

En principi la tarifa anual passarà de 7.839 pessetes a 9.626

Les taxes anuals d'incineració passaran de les 7.839 pessetes que se paga en aquests moments a les 9.626 pessetas que hauran de pagar els ciutadans amb la construcció de les noves planes de tractament de residus, segons es va aprovar ahir en una comissió informativa del Consell de Mallorca presidida per Antoni Pascual. La proposta va comptar amb els vots favorables dels membres del Pacte de Progrés, mentre que el Partit Popular es va abstendre.

La pujada de tarifes està inclosa en l'expedient de modificació del contracte firmat en el seu dia entre el Consell Insular i l'empresa Tirme, encarregada de realitzar el tractament dels residus. Aquesta modificació del contracte està previst que s'aprovi en un ple que la institució insular té previst celebrar aquest divendres.

Aquest important increment de les tarifes se deu en la seva major part a les grans infraestructures de tractament de residus que ha de construir Tirme en compliment del pla aprovat pel Govern. El cost global del pla aprovat per l'Executiu balear en consonància amb el Consell rondarà els 20.000 milions de pessetes.

Entre les infraestructures previstes es troba la planta d'una selecció de residus, una planta de compost, una altra de metanització, la instal·lació d'un dipòsit de seguretat per a les cendres de la incineradora i la construcció d'un polígon per a empreses dedicades al reciclatge.

Falta per concretar si l'increment de les tarifes se producirà a partir de l'1 de gener o s'esperarà a fer una pujada progressiva a mida que es vagin construint totes aquestes plantes.

La consellera del PP, Maria Salom, assegurà ahir al terme de la reunió que l'aprovació d'aquesta taxa general de fems posa en evidència el «canvi radical» que han fet alguns partits polítics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.