algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 9.93°

Medi Ambient, disposat a legalitzar el port de la Colònia de Sant Pere

Primer haurà d'estudiar els efectes que genera sobre el litoral

El Comitè Balear de Medi Ambient està disposat a donar el vistiplau al port esportiu de la Colònia de Sant Pere a Artà perquè es pugui legalitzar talment com està ara.

Això sí, primer el promotor, que no és altre que el Club Nàutic, haurà de presentar un estudi per saber com l'afluència d'embarcació a les instal·lacions esportives pot afectar la franja de litoral. En aquest port esportiu actualment hi ha unes 250 embarcacions ancorades. Així mateix, des de Medi Ambient demanen al Club Nàutic que presenti un seguit d'analítiques sobre el comportament de l'aigua dins el mirall del port. Per valorar si cal o no regular l'entrada d'embarcacions a l'interior del port i establir una sèrie de mesures de caràcter mediambiental.

Cal recordar que a principis d'abril, el Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Natura (GOB) presentà una proposta a la Conselleria de Medi Ambient perquè la incorporàs a la resolució de l'expedient. Aquesta proposta pretén la reducció a la meitat dels ancoratges prevists per a la construcció del nou port esportiu de la Colònia de Sant Pere.

Els ecologistes proposen la reducció de 140 metres del dic, el qual quedaria aproximadament en 200 metres; retallar el contradic en la mateixa proporció del dic; reducció de la llargària dels pantalans un 20 per cent i fixació del nombre d'amarraments en una xifra no superior a 150 en total, és a dir, a la meitat dels prevists actualment.

Amb aquestes propostes alternatives del GOB, del que es tracta és, en definitiva, de reduir el nombre d'embarcacions del port a la meitat i, alhora, alterar les dimensions de la instal·lació portuària retallant de manera considerable el dic, el contradic i els pantalans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.