algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.93°
20°

L'Insalud i Ambulàncies Illes Balears decideixen rescindir el concert i fixar un nou concurs

García Ruiz considera que «n'ha sortit guanyant el pacient»

Insalud encetarà un nou concurs per al transport sanitari a les Illes, previsiblement el pròxim mes de gener, després que el concert actual amb l'empresa Ambulàncies Illes Balears serà resolt per acord entre ambdues parts, de manera que aquesta unió temporal presidida pel doctor García Ruiz podrà optar lliurement al nou concurs.

En principi, la nova convocatòria donarà facilitats a la lliure competència, fragmentant l'actual concessió integral en cinc àrees (Mallorca, Menorca, Pitiüses, transport urgent i aeri); aquesta possibilitat fou ponderada ahir de manera positiva pel director territorial d'Insalud, Rodrigo de Santos, perquè incrementarà la qualitat del transport. Això no obstant, Insalud ha renunciat per ara a practicar les accions administratives contràries a l'actual concessionària "segons havia estat anunciat" i, de fet, s'ha compromès a habilitar una partida extraordinària per incrementar el pagament dels serveis efectuats per Ambulàncies Illes Balears.

Aquesta quantitat serà de 90 milions de pessetes fins al cap d'any, quan els pressuposts de l'any 2001 ja inclouran les millores econòmiques per al nou concurs. L'increment serà considerable per la fragmentació de les concessions "Ambulàncies Illes Balears ofereix un servei integral", tot i que difícilment cadascun dels concerts superarà els 1.000 milions de pessetes (el total actual voreja els 1.100), de manera que la seva aprovació pel Consell de Ministres no serà obligada i la tramitació podrà ser accelerada.

La quantitat de 90 milions haurà de servir perquè l'empresa de García Ruiz incrementi el nombre mínim d'ambulàncies en servei de les 88 actuals a 116. Aquesta xifra és, grosso modo, el nombre de vehicles que ha posat a disposició d'Insalud la unió d'empreses des que, el dilluns passat, interrompé la protesta que havia iniciat la setmana abans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.