cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
13°

Sampol recorda que «si Matas paga les dessaladores, Emaya no apujarà tarifes»

El vicepresident destaca que el Govern balear ha aportat mil milions a fons perdut sense aplicar cap increment

El vicepresident del Govern, Pere Sampol, envestí ahir molt durament l'empresa pública palmesana Emaya, presidida per Maria Crespo, per augmentar les tarifes de l'aigua amb la justificació del pròxim funcionament de les unitats modulars de dessalació, més conegudes com a dessaladores mòbils.

Sampol afirmà que «si el ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, accedís a finançar les dessaladores mòbils, no importaria que Emaya apujàs les tarifes».

La Conselleria de Medi Ambient demanà a Matas el passat maig una aportació dels fons europeus de cohesió a través del seu departament. El ministre respongué el present juliol, no directament, sinó a través dels mitjans de comunicació, que la Unió Europea «no finança coses rares», si bé l'Executiu d'Antich es posà en contacte amb la Comissió Europea de Medi Ambient, la qual manifestà que no hi havia cap problema per atorgar fons de cohesió amb aquest objectiu si es tracta d'una actuació d'emergència.

El vicepresident del Govern criticà Emaya per augmentar tarifes «mentre presenta superàvits de més de 500 milions de pessetes amb la seva política de fer negoci amb l'aigua. Per a la instal·lació de les dessaladores, el Govern ha aportat mil milions de pessetes i no ha apujat cap tarifa».

La presidenta d'Emaya, Maria Crespo, anuncià ahir que les noves tarifes començaran a aplicar-se durant la tardor, i explicà que l'empresa ha gastat el superàvit de l'any passat, gairebé uns 500 milions de pessetes, per comprar l'aigua de l'actual planta dessaladora.

Els increments anunciats per Emaya són d'un 114 per cent sobre les quotes fixes mensuals, passant de 278 a 595 pessetes, una diferència de 317 pessetes. El preu del metre cúbic es mantindrà estable.

De la seva banda, l'Ajuntament de Calvià anuncià que, malgrat que també és beneficiari de les dessaladores mòbils, no aplicarà cap augment.
En el cas d'Andratx, els augments semblen inevitables, ja que es tracta d'un municipi sense aigua que tindrà una dependència molt important de les dessaladores.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.