cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.07°

Michael Douglas haurà d'acceptar les visites a s'Estaca, segons fixa el TSJB

Denuncià la pèrdua de valor de la finca amb la declaració de Bé d'Interès Cultural

L'actor Michael Douglas ha vist desestimades les seves pretensions que el Tribunal Superior de Justícia de les Balears anul·làs la declaració de Bé d'Interès Cultural (BIC) de s'Estaca, adoptada pel Consell Insular de Mallorca en una sessió plenària celebrada el 6 d'octubre de 1997, segons fixa una sentència a la qual ha tingut accés Diari de Balears.

El recurs contenciós i administratiu fou presentat en nom de la societat de Douglas, «El Corazón Producciones». El ple del CIM declarà com a BIC, amb la categoria de lloc històric, totes les possessions adquirides per l'Arxiduc Lluís Salvador d'Àustria a Mallorca, en els termes municipals de Valldemossa i Deià. D'acord amb la resolució, la protecció de la costa nord-eest és conseqüència de la declaració de paratge pintoresc per un decret de l'any 1972, basat en una llei de 1933.

Michael Douglas argumentà manca de legalitat de l'acord del CIM per l'absència de l'informe del Consell d'Estat, i que tampoc no havia estat publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), malgrat que aquesta afirmació la va retirar, després de constatar que efectivament havia sortit tant al BOE com al Bocaib.

L'actor nord-americà considerà també que implicava una pèrdua de valor de la finca pel règim de visites, pel dret de tempteig i de retracte per part de l'Administració. Finalment, denuncià l'obligació dels propietaris de mantenir i conservar la possessió, com també el deure de demanar autorització per a les restauracions exteriors i interiors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.