algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Una majoria àmplia dels joves accedeix a la feina mitjançant la gestió dels pares

Contracte precari, pagament submergit i abús de les agències, els principals problemes

70894
A la foto, repartidor sense connexió directa amb l'article.

Els pares balears ajuden els fills a cercar feina en un 63'3 per cent dels casos, però almanco un 71'9 per cent dels joves illencs reconeix que els «contactes» parentals han estat claus per arribar a un lloc de treball, segons recull l'avantprojecte del Pla Jove elaborat per la Direcció General de Joventut.

Segons el document esmentat, «els joves treballen en condicions d'eventualitat amb seguretat social en el 41'5 per cent dels casos. Malgrat tot, un 31'1 treballa amb contracte fix». Una enquesta efectuada per la UIB mostrà que «el treball irregular o esporàdic representa en conjunt el 14'3», una xifra molt elevada, però la taxa real "considerant l'alt nivell d'economia submergida" pot ser molt superior: aquestes són les feines pitjor pagades i que ofereixen pitjor qualitat de vida laboral; acostumen a estar lligades al sector de la restauració i dels serveis de transports domiciliaris per part d'empreses petites.

Un dels eixos bàsics del pla presentat per la Conselleria de Benestar Social és «desenvolupar una xarxa de garanties bàsiques que permetin l'accés al món laboral, a l'habitatge i, en tot cas, a ingressos mínims».

El Pla, corresponent a la Direcció General de Joan Caules, implica la major part de conselleries i departaments del Govern balear; així, la part de Treball i Formació és contundent: «per evitar els efectes de precarietat laboral de les contractacions que es fan a través de les empreses de treball temporal (ETT), que en molts de casos es deuen a actuacions inadequades dels serveis públics d'ocupació, es crearà el Servei Balear d'Ocupació que durà a terme la intermediació que ara fan irregularment les ETT».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.