muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

Chaves és partidari d'un pacte d'Estat PP-PSOE, però amb els nacionalistes

El president andalús visita Antich i els delegats al congrés del PSOE

El president de la Comissió Política del PSOE i president de la junta d'Andalusia, Manuel Chaves, es va reunir ahir a Palma amb el president del Govern de les Illes Balears, el també socialista Francesc Antich, i els delegats del PSIB al pròxim congrés federal. Chaves es va manifestar a favor d'un pacte d'Estat entre el Partit Popular (PP) i el PSOE, encara que va matisar que s'hauria de fer un «esforç incommensurable per incloure-hi els partits nacionalistes».

El mandatari andalús va assegurar que el pacte autonòmic proposat dijous pel president del Govern espanyol, José María Aznar, «sempre ha estat un plantejament del PSOE». En la seva opinió, el «tronc» d'aquest pacte haurien de ser els dos grans partits estatals, PP i PSOE, però «hauríem de fer un esforç incommensurable per incloure-hi els nacionalistes i no allunyar-los del debat sobre l'estructura de l'Estat».

Chaves va defensar també la viabilitat d'aquest pacte d'Estat perquè servirà per posar d'acord les autonomies i el Govern central en matèries com «el desenvolupament autonòmic, en el sistema de finançament i en les transferències possibles a les comunitats autònomes».

El pacte d'Estat no s'hauria de limitar, segons el parer del president de la Comissió Política que prepara el congrés federal dels socialistes espanyols, a les forces polítiques. «Que sigui un pacte no només entre partits polítics, sinó en el qual també hi tinguem alguna cosa a dir els governs autonòmics», va afegir Chaves.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.