algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
15°

L'encontre de les llengües minoritàries d'Europa es farà a Mallorca el setembre

L'Intergrup parlamentari ha estat convidat pel conseller d'Educació, Damià Pons

L'Intergrup de Llengües Minoritàries del Parlament europeu, que agrupa eurodiputats de regions diferents i nacions de la Unió Europea on es parlen llengües no oficials es reuniran al llarg dels dies 22 i 23 de setembre a Mallorca.

Segons ha informat el PSM es tractarà la inclusió en la Carta de Drets Fonamentals de la UE, amb els mateixos drets que les altres onze llengües oficials, dels idiomes considerats minoritaris "com és el cas del català", igualment que la construcció d'Europa amb criteris «ecolingüístics». Aquest grup, reunit despús-ahir a Estrasburg, ha estat convidat per la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern balear, que dirigeix el nacionalista Damià Pons, mitjançant l'eurodiputat de CiU Pere Esteve, d'acord amb la informació de les fonts esmentades.

La candidatura de Mallorca va competir amb Àustria i amb la ciutat nord-irlandesa de Belfast, entre altres, per celebrar aquesta reunió. Per al responsable de l'oficina del PSM al Parlament europeu, Jaume Garau, aquesta designació representa «la voluntat dels eurodiputats de reconèixer les Balears com una zona on es parla una llengua pròpia: el català».

La reunió a Mallorca de l'Intergrup es produeix poc després que els diaris europeus publicats en aquestes llengües minoritàries anunciassin la seva intenció de constituir una associació a partir de l'any vinent.

Segons ja va publicar Diari de Balears el mes de maig passat, l'assemblea constituent de la nova associació se celebrarà a Palma el pròxim mes d'abril, segons totes les previsions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.