nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Grosske qualifica d'«equivocació política» la dimissió del conseller

El vicepresident Sampol assegura que «si el sector s'enfonsa, el PSM s'enfonsa»

D'entre tots els representants del Pacte de Progrés que ahir analitzaren la dimissió de l'exconseller d'Agricultura i Pesca del Govern balear, Joan Mayol, només un d'ells es va atrevir a fer-ho amb el qualificatiu d'«equivocació política». I aquest no va ser un altre que el conseller de Treball, Eberhard Grosske, un dirigent progressista que acostuma a gastar sinceritat política quan l'ocasió s'ho val. D'altra banda, el vicepresident autonòmic i conseller d'Economia, Indústria i Comerç, Pere Sampol, va lligar el futur del PSM al futur del sector agrícola i ramader de les Illes Balears.

Grosske, tot i mostrar el seu «respecte» per la feina feta per Mayol i per una decisió que té una part de personal, no comparteix el criteri polític que l'ha provocada. «És un error, una equivocació política», va declarar el coordinador d'Esquerra Unida a les Illes Balears (EU). «Estic insatisfet: calia plantar cara perquè només era contestat per una organització concreta i comptava amb el suport de la Unió de Pagesos», va afegir el conseller de Treball.

Sense ànim de dramatitzar la situació, Grosske va reconèixer que li «hauria agradat que la batalla per dur endavant una política agrícola digna hauria continuat en mans de Mayol». I quant a la ràpida decisió presa per l'Executiva del PSM per substituir l'exconseller d'Agricultura amb la figura del seu secretari general, Grosske va considerar «raonable que el partit afectat faci passes ràpides per evitar que es generin especulacions» polítiques.

El vicepresident Sampol, visiblement dolgut amb aquelles versions polítiques que li atribueixen la corresponsabilitat en la dimissió de Mayol "versió contra la qual addueix una forta relació personal d'amistat", va pronunciar una frase certament contundent per deixar clar quin és el grau de compromís dels nacionalistes d'esquerra mallorquins amb la política agrària i amb el sector: «El PSM es compromet tant amb el futur del sector que hi col·loca el secretari general i si el sector s'enfonsa, el PSM s'enfonsa».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.