algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

La repoblació de tortugues a Mondragó es convertí en un espectacle per als escolars

Uns 80 al·lots de Santa Eugènia foren guiats pels tècnics de Medi Ambient

Un grup de 80 escolars d'entre 3 i 10 anys procedents del col·legi públic Mestre Guillem de Santa Eugènia varen seguir amb entusiasme la repoblació de tortugues terrestres en el parc natural de Mondragó.

La iniciativa va sorgir des de la Conselleria de Medi Ambient que ha treballat conjuntament amb l'Associació d'Amics de les Tortugues, i les entitats Natura Parc, Marineland, que aporta part de les tortugues i material didàctic així com el centre de recuperació de fauna protegida de Son Reus que també va aportar exemplars de tortugues.

Així, es varen aconseguir reunir un total de 50 exemplars de les espècies Testudo Hermanni i Testudo Graeca. A part de repoblar el parc natural de Mondragó també s'han destinat un quants exemplars a les finques públiques d'Albarca i es Verger del terme municipal d'Artà.

Aquesta activitat tenia com a finalitat sensibilitzar els escolars de la importància i necessitat de preservar les tortugues. Els biòlegs de Natura Parc i Marineland varen oferir als nins i nines assistents una petita xerrada sobre aquests animals, acompanyada del material didàctic.

La tortuga terrestre, que es troba moltes vegades a patis i jardins, està seriosament amenaçada a tota la seva àrea de distribució, és a dir, el Mediterrani. Des que han estat utilitzades com animals domèstics, la gran població que existia fa unes dècades ha anat disminuint fins arribar als límits del perill d'extinció. Si els exemplars es mantenen per unitats sense possibilitat de reproduir-se, i això s'hi afegeix el desconeixement de les seves necessitats, la conseqüència és immediata: la mort de moltes d'aquestes tortugues a jardins i patis.

Des de l'any 1994 s'han amollat uns 300 exemplars de tortugues a Mondragó i des de llavors es fa un seguiment periòdic de com va evolucionant la repoblació. A partir d'ara aquesta mateixa mesura s'aplicarà a les finques d'Albarca i es Verger on s'ha detectat que la densitat de la població està per davall del que és normal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.