cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.04°

Els treballadors de Kraft es rebel·len en la negociació del seu conveni laboral

Denuncien l'actitud «inflexible» de la multinacional a Maó

Els problemes laborals en el si de la fàbrica d'El Caserío a Maó tornen a ser notícia. Les negociacions per signar el nou conveni col·lectiu es troben «paralitzades», segons reconeixen fonts sindicals de Comissions Obreres. El comitè d'empresa denuncia l'actitud «inflexible» que manté la multinacional, les condicions de la qual no acaben de satisfer els treballadors. Aquests decidiran dissabte vinent si accepten la proposta realitzada per la direcció o si, per contra, donen per trencades les negociacions i inicien mesures de pressió per tal de forçar l'acord.

El comitè d'empresa reclama per enguany una pujada salarial d'entorn al 4 per cent, mentre que Kraft proposa que l'augment a aplicar en el sou dels treballadors sigui tan sols del 3 per cent. La companyia tampoc no accepta la reivindicació del personal laboral perquè es redueixi el calendari de treball de 266 a 220 dies en l'any. En opinió dels treballadors, aquests dos aspectes són «irrenunciables», i més encara si es té en compte que el nou conveni tindrà una vigència d'un any, fet que obligarà a començar de bell nou negociacions en el 2001.

El responsable de recursos humans de Kraft Jacobs Suchard a Espanya, Javier Iglesia, va viatjar dijous passat fins a Menorca per tal d'obrir una nova tanda de converses, si bé va mantenir ferma la posició de l'empresa pel que fa a a la pujada de sous i a la reducció del calendari laboral. La representant del comitè d'empresa, Margot Sastre, creu que aquesta darrera proposta afavoriria la contractació de personal que actualment només s'incorpora al seu lloc de feina a la planta de Maó en els mesos punta de producció.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.