cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.12°

Dos centenars de voluntaris netejaren les platges de la Colònia de Sant Jordi

Es varen recollir més de dues-centes bosses de fems en es Carbó i en es Dolç

Quasi dues-centes persones integrants del Grup Excursionista de Foment del Turisme de Mallorca, així com un conjunt de membres de l'associació prominusvàlids Esment i nombrosos voluntaris mallorquins i estrangers, esdevingueren, ahir matí, els protagonistes de la campanya de neteja de les platges des Dolç i es Carbó de la Colònia de Sant Jordi, a ses Salines. Per primer cop, aquesta iniciativa va comptar amb el suport i patrocini de l'empresa immobiliària alemanya Dr. Stange International (DSI) que recentment s'ha instal·lat a Mallorca i que, amb l'activitat pretén col·laborar en la protecció mediambiental de l'Illa.

En total, foren unes 200 persones de totes les edats i de nacionalitats diferents, les que d'una manera desinteressada, es vestiren amb indumentària estiuenca i a partir de les 11.00 hores del matí, emprengueren la lloable tasca d'arreplegar tot el fems que s'ha anat acumulant durant els mesos d'hivern. D'aquesta manera, dotats de l'equipament adient, guants, capells i bosses de fems, començaren a fer net els quatre quilòmetres de platja i zones rocalloses que configuren la geografia des Dolç i es Carbó.

En aquest sentit, els voluntaris aconseguiren retirar unes 200 bosses grosses de fems, dins de les quals majoritàriament s'hi dipositaren deixalles que aboquen els vaixells quan fondegen al litoral de ses Salines. Entre els fems recollits, la major part dels objectes foren botelles de plàstic i vidre, sabates de tota casta, ombrel·les, material higiènic, pedaços i fins i tot, una bicicleta que amb els seus rovells acusava el pas del temps.

Devers les 14.30 hores, el treball dels participants havia conclòs i el premi al seu esforç fou recompensat amb una paella en el restaurant Antonio de la Colònia de Sant Jordi. La sorpresa del voluntariat encara fou més gran en el moment en què, a l'hora de les postres, la immobiliària Dr. Stange International, va sortejar tres viatges a Alemanya.

El Grup Excursionista de Foment del Turisme de Mallorca du a terme l'operació neteja de platges cada any i enguany s'ha arribat a la cinquena. El seu gerent, Bartomeu Deià, explicà que «la iniciativa pretén conscienciar els turistes que utilitzen les nostres platges que nosaltres realitzam un gran esforç per mantenir-les netes i ells també l'han de fer».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.