algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 9.02°
18°

Munar diu que el projecte d'ecotaxa de l'Executiu provocarà problemes i perjudicis

La presidenta del CIM vol que Govern i empresaris exigeixin a Madrid l'IVA turístic

La presidenta del Consell Insular de Mallorca (CIM) i líder d'Unió Mallorquina, Maria Antònia Munar, afirmà ahir que el projecte d'ecotaxa que vol aprovar el pròxim mes de juny el Govern de Progrés provocarà «problemes» i «perjudicis» al sector turístic balear. No obstant això, Munar remarcà que desconeix el darrer esborrany elaborat per l'Executiu i per aquest motiu no pot fer-ne una valoració en profunditat i rigorosa. «Dilluns coneixeré el model del tribut turístic i acte seguit Unió Mallorquina n'estudiarà la viabilitat».

La presidenta del CIM apostà perquè abans de crear i imposar un nou impost, el Govern i els hotelers s'uneixin per fer «pressió» a Madrid perquè retorni els doblers de l'IVA turístic a l'Arxipèlag. En el cas que aquesta opció no fos possible, Munar veu factible la implantació de «qualque cosa» que cobreixi les «necessitats» de millores en les infraestructures insulars.

Cal recordar que l'Executiu vol implantar l'ecotaxa sobre tota l'oferta legal d'allotjaments turístics. Sobre aquest punt, Munar apuntà que així els turistes que utilitzen l'oferta il·legal "un 33 per cent dels viatgers que arriben a les Balears per gaudir de les seves vacances" «no pagarien el tribut». Tot i això, la presidenta del Consell Insular de Mallorca continuà defensant que el Govern central retorni a les Balears l'IVA que «ja genera» l'activitat vacacional illenca, la qual cosa suposaria uns ingressos de 40.000 milions de pessetes, tres vegades més que allò que l'Executiu recaptarà amb la imposició de l'impost turístic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.