algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
14°

Alcázar: 'Perú viu una situació contínua d'empobriment per la política de Fujimori'

Les trinitàries d'Ayne Perú impulsen projectes per afavorir la població més pobre

Maria Alcázar Muñoz, responsable d'Ayne Perú, Trinitàries, Solidaritat i Desenvolupament, es troba aquests dies a Palma, on donarà a conèixer la situació dramàtica del poble peruà, en especial la de les dones i els nins. «Perú és un país que viu una situació d'empobriment continu per mor de la política d'ajustament estructural i per l'actitud antidemocràtica, intervencionista i de coacció» del Govern de Fujimori. Alcázar no es mostra esperançada per un possible canvi de president en el Perú, que ara es troba pendent dels resultats electorals de la segona volta entre els candidats Fujimori i Toledo. Per Alcázar, si guanyàs Toledo «la situació seria la mateixa perquè és un home semblant a Fujimori que veu amb bons ulls el Fons Monetari Internacional, el Banc Mundial, etc». Dels més de 25 milions d'habitants, més de la meitat són pobres.

Però dins aquest ambient d'escepticisme polític, Ayne Perú lluita per ajudar la població mes desfavorida de Perú. Constituïda el 1998, aquesta associació civil és promoguda per la congregació de religioses T.Trinitàries que des de gener de 1997 assumí tots els projectes de promoció i desenvolupament que la congregació venia desenvolupant i executant des de 1976. De fet, els seus orígens són mallorquins. El 1957, convidades pel bisbat de la Diòcesi de Mallorca i com a resposta a l'anomenada Església jove peruana sortiren cap al continent sud-americà algunes congregacions mallorquines, entre elles les religioses T. Trinitàries. L'acció d'Ayne Perú es fonamenta a promoure el desenvolupament integral dels nins, joves, dones i les seves famílies, de les poblacions rurals i urbanes marginals, amb l'objectiu de millorar les seves condicions de vida, des de la pràctica dels valors ètics, democràtics i solidaris.

Els primers 20 anys es dedicaren preferentment a la tasca educativa i d'evangelització i dirigiren diversos centres educatius. Però des de fa poc s'han centrat en ajuts socials, com ho demostren «els 29 projectes de desenvolupament de diferents activitats», que beneficien només al Perú unes 15.000 persones.

Les actuacions de les trinitàries es divideixen en cinc àrees: dones i aliments; salut; generació d'ingressos; infraestrutura i sanajament ambiental; i formació i capacitació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.