nubes dispersas
  • Màx: 11.7°
  • Mín: 7.77°
11°

El TSJB confirma la baixa avaluació en investigació d'un catedràtic de la UIB

Intentà que el Tribunal canviàs la valoració de la Secretaria d'Estat d'Universitats

La Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Balears ha confirmat la resolució de la Secretaria d'Estat d'Universitats i Investigació, de 10 de juliol de 1998, que desestimà el recurs presentat pel catedràtic d'Història Econòmica i vicerector de Planificació Econòmico-Administrativa de la Universitat de les Illes Balears, Carles Manera, que avaluà negativament la seva feina com a investigador entre els anys 1991 i 1996.

Manera sol·licità, el 27 de desembre de 1997, l'avaluació de la seva activitat investigadora durant aquest termini per tal que l'Estat li reconogués el complement específic d'investigació. No obstant això, la Comissió Nacional Avaluadora de l'Activitat Investigadora puntuà negativament la tasca realitzada pel catedràtic basant-se en els informes i puntuacions del Comitè Assessor. Carles Manera recorregué aquesta decisió davant la Secretaria d'Estat d'Universitats, però el recurs fou rebutjat.

El representant de l'òrgan de Govern de la UIB argumentà en la seva demanda manca de motivació en la resolució originària i que el Comitè Assessor no utilitzà els criteris d'avaluació previstos en l'Ordre de 2 de desembre de 1994.

El magistrat ponent, Pablo Delfont Maza, recorda que aquesta normativa fixa el procediment per a l'avaluació de l'activitat investigadora i desenvolupa el Reial Decret 1986/89, de 28 d'agost, sobre retribucions del professorat universitari. També menciona dues resolucions més: la del secretari d'Estat d'Universitats i Investigació, de 5 de desembre de 1994, per valorar la tasca del personal del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), i la de la Secretaria d'Estat d'Hisenda, de 28 de desembre de 1989, sobre retribucions del personal del CSIC.

En aquest cas, indica la sentència, la resolució originària incorpora els informes i la puntuació del Comitè Assessor, el que permet concloure, malgrat el que defensa el catedràtic, que «al cas no li manca motivació».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.