nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El Govern canviarà les travesses de fusta del tren per evitar vibracions

Serveis Ferroviaris de Mallorca construirà enguany dos baixadors més a Marratxí

El Govern de les Illes Balears afrontarà a partir del pròxim mes de juny la substitució de totes les travesses de fusta que hi ha en la línia ferroviària Palma-Inca en direcció cap a Inca.

Els principals objectius d'aquesta iniciativa són eliminar les vibracions, reduir el renou i, a més a més, millorar la comoditat del passatge. Així mateix, amb aquesta actuació també es persegueix reduir el temps del trajecte i augmentar les freqüències.

El president del Govern, Francesch Antich; el conseller d'Obres Públiques, Josep A. Ferrer; el gerent de l'empresa pública Serveis Ferroviaris de Mallorca, José A. Santos i el batle de Marratxí, Miquel Bestard, varen presentar ahir el Pla integral de reordenació i rehabilitació de les vies ferroviàries. Segons va explicar José A. Santos, la substitució de les travesses de fusta per unes altres de formigó en tota la via ascendent serà executada en un termini de quatre a sis mesos.

Quan estigui llesta aquesta infraestructura, els Serveis Ferroviaris podran augmentar la freqüència dels trens entre Palma i Inca (cada 30 minuts en hora punta) i entre Ciutat i Marratxí cada quinze minuts. El gerent d'SFM va anunciar que enguany començarà la construcció de dos nous baixadors dins del terme de Marratxí, un en el Pont d'Inca Nou i un altre prop del polígon, per donar servei al centre de salut i el futur institut.

Durant aquest exercici, l'emprersa Serveis Ferroviaris de Mallorca gestiona un pressupost de més de 3.525 milions de pessetes, dels quals devers 600 milions estan destinats a millores.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.