nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
20°

Els pagesos preparen noves protestes contra la política agrària del Govern

Mayol valora com una actuació interessada la partida dels ramaders de la Fira

La retirada de les vaques del concurs morfològic de la Fira de Maig de Campos per part dels ramaders no serà el darrer acte de protesta contra la Conselleria d'Agricultura que aquest col·lectiu protagonitzarà, mentre el govern no solucioni la crisi del sector agrícola que pateix el municipi.

De fet, dins aquesta mateixa setmana, un grup de pagesos campaners duran a terme un seguit de reunions amb la Federació Agrícola i Ramadera de Balears «amb la finalitat d'analitzar si la tractorada del passat dia 29 d'abril ha fet reaccionar, d'una vegada per totes al Govern de les Illes Balears», manifestaren un grup de pagesos. En el cas que els agricultors i ramaders arribin a la conclusió que el resultat de les seves veus ha estat negatiu, han amenaçat de «col·lapsar l'aeroport de son Sant Joan amb una tractorada i assegurar-nos una participació massiva».

Les principals protestes que aquests darrers dies s'han escoltat per Campos provenen majoritàriament del sector ramader. El col·lectiu fonamenta les seves queixes en la baixada del preu de la llet aquestes darreres setmanes; en la no equiparació dels preus del combustible gasoil respecte a la Península i «sobretot en què el Govern no ens ha pagat les ajudes del pla Pro agro i segons ens han dit, no fa comptes pagar-les fins el mes de setembre, quan sempre rebíem aquests doblers per la Fira de Maig». «Per tot això, el conseller d'Agricultura, Joan Mayol, ha d'obrir els ulls d'una vegada si no vol que el tema li fugi de les mans i quan vulgui reaccionar, sigui massa tard», manifestà Rafel Barceló, ramader de Campos.

Així mateix, Barceló va declarar que «Mayol va propagant pertot arreu la mentida que ens dóna doblers subvencionats a zero pessetes d'interès. Hi ha pagesos que ja tenen quatre préstecs concedits i no serveixen de res, perquè de totes maneres, al cap i a la fi, l'agricultor ha de tornar els diners. Estam dins un cercle viciós del qual és impossible sortir-ne». A més, el mateix ramader afegí que «l'actitud de Mayol tan sols aconsegueix que tots estiguem enfrontats, no pot ser que passi el temps i ningú no faci res. Si no hi ha solucions immediates, més d'un passatger perdrà el seu vol aquest estiu».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.