nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Les farmàcies de Mallorca venen mil envasos diaris de tranquil·litzants

Durant els tres primers mesos del 2000 els metges han expedit 700.000 receptes

El consum de tranquil·litzants i antidepressius ha augmentat «de manera preocupant» a Mallorca durant els primers tres mesos d'enguany, amb més de 92.500 envasos venuts d'aquest tipus de medicaments, cosa que suposa una mitjana de 1.000 envasos cada dia, segons informà el director gerent d'Atenció Primària de l'Illa, Josep Corcoll. Entre els trenta medicaments més consumits pels mallorquins durant el primer trimestre del 2000 figuren quatre tranquil·litzants, dels quals es varen vendre un total de 65.400 envasos. Segons Corcoll, el consum de tranquil·litzants a Mallorca «és bastant elevat i molt preocupant», raó per la qual s'ha elaborat una guia de pràctica clínica, l'objectiu de la qual és aconseguir una reducció paulatina de la prescripció d'aquests ansiolítics.

A més, entre aquests trenta fàrmacs també es troben tres antidepressius, amb 27.100 envasos receptats, que originen una major despesa farmacèutica fins i tot que els analgèsics, els més receptats. Quant a l'increment d'antidepressius, per sobre de la mitjana estatal, Josep Corcoll en justificà l'augment pel fet que els metges de capçalera «diagnostiquen cada vegada més i millor les depressions», amb «una gran habilitat pel que fa al diagnòstic, tractament i seguiment, en primera instància, d'aquesta malaltia».

També «està relacionada, probablement, amb el tipus d'estil de vida» de la societat actual, «amb uns nivells molt alts de frustració, l'estrès de la feina o una excessiva competitivitat», opinà el director gerent d'Atenció Primària. Corcoll explicà que durant els tres primers mesos d'enguany s'han expedit quasi 700.000 receptes en els centres de salut de Mallorca, sobre una població de 620.000 habitants, que han originat una despesa farmacèutica de més de 1.000 milions de pessetes. Els medicaments més consumits a l'Illa durant el primer trimestre han estat un analgèsic, del qual es receptaren 45.600 envasos, i un tranquil·litzant, amb 38.500 capses. Per darrere se situen fàrmacs que prevenen les malalties cardiovasculars, un inhalador per a les crisis asmàtiques i un digestiu per a l'acidesa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.