algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Educació detecta frau per inscriure els alumnes en centres concertats

Les actuacions més freqüents són el canvi de domicili i l'opacitat fiscal

La Conselleria d'Educació i Cultura ha detectat frau per tal de poder inscriure els infants en un determinat centre escolar, la majoria d'ells concertats, especialment aquest any quan s'han inclòs aquests col·legis en el mateix procés que els centres públics.

Fonts d'aquesta Conselleria indicaren que «no és una circumstància nova i tothom ho sap». Les actuacions més freqüents són els canvis de domicili i l'opacitat fiscal, per tal d'aconseguir el barem establert per poder optar per un determinat centre. «En algunes ocasions es presenten declaracions de l'IRPF parcials i, després d'haver aconseguit la plaça, es fa una declaració complementària».

Malgrat que les comissions d'escolarització poden demanar a l'Agència Tributària una verificació de les dades aportades pels pares, aquestes són de caràcter confidencial i només s'actua amb exhaustivitat quan es tracta de concedir beques.

Aquesta circumstància explica les protestes de molts de pares i mares quan varen conèixer, el passat dijous dia 11, la llista d'infants admesos als centres escolars, després que haguessin baremat les sol·licituds presentades i una vegada informats de l'aprovació o no de les seves instàncies.

Els afectats per les denegacions tenen fins al proper dilluns per presentar les reclamacions i, entre el 18 de maig i l'1 de juny, les comissions d'escolarització valoraran les alternatives i, si cal, la creació de noves unitats, per tal d'adjudicar un nou centre als infants.

Concretament, el proper dia 24 es reunirà la comissió d'Inca, els 25 i 26 ho faran les quatre que tenen competències a Palma i, finalment, el dia 30 farà el mateix la de Manacor. La seva finalitat és estudiar les instàncies dels pares que no han pogut agafar centre i baremar les segones opcions escollides pels pares. L'1 de juny s'exposaran les llistes definitives.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.