algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.08°
10°

Suspès entre crits i insults el ple de Son Servera sobre el parc natural

El públic assistent va protagonitzar actes violents contra els regidors i la Policia

85100
La Guàrdia Civil hagué d'intervenir per posar ordre. | M.A.

Els crits i insults que desprengueren ahir migdia un bon grapat de membres de l'Associació per a la defensa del Llevant, col·lectiu contrari a la creació d'un parc natural, provocaren que l'equip de govern (PSOE-PSM) i l'oposició (PP), no poguessin debatre el punt referent a la inclusió del municipi de Son Servera dins el Pla d'Ordenació de Recursos Naturals (PORN) i la futura constitució del parc natural a la serra de Llevant que havia sol·licitat el grup municipal PP.

El ple estava previst a les 13 hores, però cap a les 12.30 hores, un grup de persones ja estaven preparades davant l'Ajuntament i disposades a encalentir l'ambient. Unes 400 persones, repartides entre la sala de plens i la plaça de l'Ajuntament, es varen dedicar a escridassar el batle, Eduard Servera, quan aquest intentava parlar amb el públic per explicar el punt del ple.

Els assistents utilitzaven frases en castellà com: «Eduard dimiteix, el poble no t'admet», «Eduard, cabró presenta la dimissió», «Covard», «Visca Barrachina», «El batle no el volem», «Batle caparrut», «En Barrachina no va haver de menester mai policies per guardar-lo i aquest l'han de guardar», «Fora, fora», «Vés a ca teva», «Fills de puta», «No sortirem», «D'aquí no surt ningú», «No ens mourem», «Ea ea ea el poble s'emprenya, ea ea ea, Eduard s'emprenya», «Poca-vergonyes», «Ets una merda», «D'aquí no sortirà viu, que el matin ara!» entre molts d'altres insults i una actitud descompensada i salvatge.

Entre la gent del públic es podien destriar exregidors i membres destacats del comitè regional del Partit Popular. Entre la multitud del carrer, es va poder veure el president de la Federació hotelera de les Balears, Pere Cañellas, acompanyat per un grup d'hotelers de la badia de Cala Millor.

El batle Servera es va veure obligat a demanar protecció a la Guàrdia Civil perquè els membres de la corporació local poguessin sortir de la sala de plens. Després de quasi tres hores d'intents infructuosos perquè la gent es comportàs d'una manera racional i calmassin els seus ànims, els polítics decidiren sortir escortats per les forces de seguretat. Eren quasi les 15.30 hores, i el públic va intentar boicotejar la sortida tancant la porta de la sala de plens i fent barreres amb els bancs.

Fou en aquest moment quan la gent es tirà damunt les forces de seguretat atacant-les i, entre cops d'uns i altres, els polítics sortiren de l'edifici. La gent va aplaudir els regidors del grup popular, així com al president de l'Associació per a la defensa del Llevant, Mariano Servera. Després, un grup de joves d'entre 15 i 18 anys es varen deixar dur pels seus instints més violents, ja que es varen dedicar a foradar les rodes dels distints cotxes de les forces de seguretat que estaven aparcats fora de l'Ajuntament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.