algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

L'oposició vol aturar el cobrament de les contribucions a Son Serra

UM i PSOE diuen que la Sala no pot cobrar fins que no funcionin els serveis

Els grups del PSOE i d'Unió Mallorquina, que integren l'oposició municipal, volen aturar el cobrament de les contribucions especials als veïnats de Son Serra de Marina que l'Ajuntament ha començat a reclamar. Aquestes contribucions es varen imposar per finançar la instal·lació dels serveis de clavegueram i d'aigua potable al nucli costaner. L'Ajuntament ha començat a reclamar l'import total de les contribucions als afectats de dos carrers on ja han acabat les obres. La quantia mitja d'aquestes contribucions oscil·la entre les 400.000 i les 600.000 pessetes per solar.

El portaveu dels socialistes, Miquel Cifre, ha posat de manifest que el cobrament per part de l'Ajuntament de les contribucions en aquests moments es del tot il·legal. Segons ha recordat el regidor socialista, les ordenances municipals diuen que no es pot reclamar l'abonament d'aquestes quanties fins que l'obra per a la qual s'han fixat no s'hagi acabat i estigui en servei. PSOE i UM demanaran la celebració d'un ple extraordinari per aprovar que es retirin del cobrament, per ara, aquests imposts, fins que els veïns no tenguin tots els serveis.

Cifre considera que és vergonyós i del tot injust que s'exigeixi pagar de forma íntegra les contribucions a uns veïnats, mentre que altres encara estaran anys a abonar el que els toca.

A més, els socialistes recorden que el clavegueram no es podrà considerar en servei fins que no es pugui connectar a una estació depuradora, que encara no s'ha començat a construir. Tot i que Cifre reconeix que qui ha de fer la depuradora és el Govern, mitjançant l'IBASAN, afirma que l'Ajuntament no s'ha preocupat gens ni mica de pressionar perquè es fes l'obra. El PSOE havia animat els veïns de Son Serra a recórrer les contribucions, però ara ha fet anques enrere tot raonant que els afectats en sortiran més perjudicats, ja que sembla que no hi ha cap voluntat municipal d'estimar aquests recursos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.