algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 10.65°
10°

Els promotors de l'edifici Balle seran compensats per la protecció del bastió

L'Ajuntament podrà canviar l'ús de l'edificació donant més espai als locals comercials

La comissió de Patrimoni del CIM ha acordat protegir el bastió i les restes de la murada que s'han trobat en el solar dels antics Olis Balle, tal com va avançar ahir Diari de Balears. Aquest dilluns el Consell enviarà un escrit als propietaris del solar perquè modifiquin el projecte de construcció d'un bloc d'habitatges, que inclou a més locals comercials i tres plantes d'aparcaments subterranis, ja que s'hauran de conservar les restes militars. Això suposarà que el CIM i l'Ajuntament de Palma hauran de compensar els promotors per la pèrdua de terreny. Això es podrà fer, per exemple, redefinint l'ús urbanístic de l'edificació i dotant de més metres quadrats els locals comercials.

Els promotors de les obres hauran de presentar les corresponents modificacions del projecte i determinar de quina manera es pot integrar el bastió a l'edificació. El Consell informarà també els promotors que aquesta estructura militar de mitjans del segle XVI ha quedat declarada Bé d'Interès Cultural.

El CIM assegura que les obres d'edificació poden continuar i, si es considera necessari, prosseguiran els preceptius controls arqueològics. El CIM i l'Ajuntament de Palma hauran de compensar els promotors de l'obra ja que la conservació del bastió resta edificabilitat. Això suposarà l'obertura de negociacions entre l'Administració i els promotors. En aquest sentit Miquel Barceló, de la Comissió de Patrimoni del CIM, explica que en una obra quan es troben restes arqueològiques es poden redefinir urbanísticament els terrenys afectats, segons consta en el Pla General d'Ordenació Urbanística de Palma (PGOU), «ja que la intenció per part de l'Administració és intentar ocasionar el menor perjudici possible als promotors de les obres». El canvi d'ús urbanístic podria suposar per exemple dotar de més metres quadrats els locals comercials que s'han de construir, atès que la zona de les Avingudes és una de les més valorades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.