algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.08°
10°

El majorista alemany TUI durà un 5% més de turistes respecte de l'any 1999

Aquest augment es produirà en els mesos d'inici i final de la temporada d'estiu

El majorista germànic TUI, el més important del sector a tot Europa, incrementarà la seva quota de mercat entre un tres i un cinc per cent durant la campanya d'estiu d'enguany, segons avançà el seu portaveu a les Balears, Juan Carlos Alía. Aquests increments es donaran en els mesos d'inici i finalització de la temporada alta, és a dir, el passat abril, l'actual maig i els pròxims setembre i octubre. Pel que fa a juliol i agost, «l'augment d'arribades de turistes serà mínim i aquest s'ha pogut aconseguir gràcies al nou contracte amb la cadena Grupohotel», explicà Alía, la qual cosa ha provocat que el touroperador TUI controli 60.000 llits a l'Arxipèlag.

Cal recordar que el majorista TUI dugué de vacances a les Illes 1'2 milions d'alemanys "1'1 a Mallorca" l'any 1999. Aquests resultats suposaren un increment del 25 per cent en relació a les xifres assolides en l'exercici anterior. Les estimacions per a l'any 2000 suposaran una pujada d'entre 36.000 i 60.000 visitants més. Els espectaculars resultats de TUI en el decurs de l'any passat foren conseqüència del desviament de part dels seus clients que anaven de vacances a la Mediterrània Oriental cap a les Balears. Aquest canvi d'opció vacacional fou fruit de la inestabilitat política i les catàstrofes naturals succeïdes en aquest zones el 1999.

Segons Alía, aquest fet «és improbable que s'esdevengui aquest estiu ja que zones com Turquia, Grècia i l'ex-Iugoslàvia s'han recuperat, com ho demostra el fet que aquest estiu han incrementat les seves reserves un deu per cent respecte del 1998, ja que l'any passat fou nul». Altrament, el majorista britànic JMC (John Mason Cook), propietat de TUI, no preveu superar el creixement aconseguit l'estiu passat. Per enguany, John Mason Cook espera portar 460.000 britànics a les Balears de vacances "280.000 a Mallorca i 180.000 a Menorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.